Zoete honing-ketjap kip met rijst en peultjes

26 januari 2014

Dit is een heerlijk, gezond en simpel gerecht dat ook door kinderen erg geliefd is.

Zoete honing-ketjap kip met rijst en peultjes

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 2 teenjes knoflook
  • honing (1 eetlepel)
  • ketjap (2 eetlepels)
  • eventueel wat citroensap (1 eetlepel)
  • 1 eetlepel kokosolie of andere olie
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram peultjes of andere groene groenten die je lekker vindt.

Bereidingswijze:

  • Meng de honing, ketjap, eventueel citroensap met de geperste knoflook door elkaar. Laat de kipblokjes een uur marineren in de honing-ketjap marinade.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze en kook de peultjes in weinig water gaar.
  • Bak de gemarineerde, uitgelekte kipblokjes in een koekenpan gaar en voeg als laatste nog de overgebleven marinade toe.
  • Alles tegelijk serveren.
Tip: ook lekker met mihoen i.p.v. de zilvervliesrijst

Geniet van dit heerlijk en slank gerecht!

Mylène Ruyters

 

Print Friendly, PDF & Email