Dit is een heerlijk, gezond en simpel gerecht dat ook door kinderen erg geliefd is.
Zoete honing-ketjap kip met rijst en peultjes
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 2 teenjes knoflook
- honing (1 eetlepel)
- ketjap (2 eetlepels)
- eventueel wat citroensap (1 eetlepel)
- 1 eetlepel kokosolie of andere olie
- 300 gram zilvervliesrijst
- 400 gram peultjes of andere groene groenten die je lekker vindt.
Bereidingswijze:
- Meng de honing, ketjap, eventueel citroensap met de geperste knoflook door elkaar. Laat de kipblokjes een uur marineren in de honing-ketjap marinade.
- Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze en kook de peultjes in weinig water gaar.
- Bak de gemarineerde, uitgelekte kipblokjes in een koekenpan gaar en voeg als laatste nog de overgebleven marinade toe.
- Alles tegelijk serveren.
Tip: ook lekker met mihoen i.p.v. de zilvervliesrijst
Geniet van dit heerlijk en slank gerecht!
Mylène Ruyters