Zelf thee maken van verse kruiden

18 januari 2017

Zelf thee maken van verse kruiden

Thee is een van de gezondste dranken ter wereld. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar theezakje maar je kunt ook heel makkelijk zelf thee maken van verse kruiden en specerijen. thee

Salie

Salie heeft een desinfecterende werking. Saliethee werkt daardoor tegen ontstoken tandvlees. Ook helpt salie als je last hebt van je maag, darmen of lever. Doe wat verse of gedroogde salie in een theezeef en hang de zeef in water dat net van de kook af is.

Kaneel

Verse kaneelthee helpt je bloedsuikerspiegel en cholesterolniveau op peil te houden. Je het ook drinken bij spijsverteringsproblemen en maag- en darmklachten. Je maakt verse kaneelthee door twee kaneelstokjes een tijdje in een pannetje te laten koken tot het water een roodbruine kleur krijgt.

Brandnetel

Brandnetel zuivert het bloed en is goed voor de blaas. Het bevat veel vitamine A en C, ijzer en magnesium. Je kunt lauwwarme brandnetelthee ook voor je haren gebruiken. Was je haar zoals gewoonlijk, spoel het uit en masseer de thee er doorheen. Uitspoelen is niet nodig. Je haar wordt er sterker van, krijgt meer glans en schilfertjes verdwijnen.

Venkel

Drink venkelthee als je last hebt van je spijsvertering. De thee helpt ook tegen hoesten, astma en bij verkoudheid.

Gember

Kook een stukje geschilde verse gemberwortel in water en voeg naar smaak honing toe. Gember is goed voor je stofwisseling en afvoer van gif- en afvalstoffen. Bij verkoudheid, griep en verminderde weerstand helpt een kopje gemberthee ook.

Print Friendly, PDF & Email