Vruchtenyoghurt met 3 procent aan fruit?

18 januari 2017

Aardbeienyoghurt met 3 procent aardbeien.

Het klinkt vreemd, maar dit soort producten zijn in elke supermarkt te koop. De aardbeiensmaak en -kleur zijn afkomstig van talrijke e-nummers. Ook vitamines zijn ver te zoeken. Dat terwijl je vruchtenyoghurt heel gemakkelijk zelf kunt maken met bijvoorbeeld (diepvries) aardbeien, kersen, banaan, bosbessen of perzik. Meng ook eens verschillende soorten fruit. Gebruik liever geen ananas of kiwi, hierin zitten eiwitsplitsende enzymen die de yoghurt laten schiften. vruchtenyoghurt gcn

Vruchtenyoghurt

  • 600 ml magere yoghurt
  • 200 gram vers of diepvries fruit
  • staafmixer

Neem de yoghurt uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukje. Pureer het fruit met een staafmixer tot een smeuïge puree en roer de yoghurt er doorheen. De vruchtenyoghurt is in de koelkast nog ca 1-2 dagen houdbaar.

Print Friendly, PDF & Email