Volkoren pasta carbonara

3 augustus 2012

Volkoren pasta carbonara voor 4 personen

300 gram volkoren pasta (penne)
350 gram bloemkool
1 courgette
1 bakje portobello champignons
150ml Griekse yoghurt
3 eieren
75 gram Parmezaanse kaas
een beetje olijfolie

Dit is een lekkere slanke variant!!

Verwarm de oven op 225 graden voor en verwarm een pan met ruim water voor de volkoren pasta.
Snijd de bloemkool in roosjes, de courgette in stukken en halveer de portobello’s. Meng deze groente in een ovenschaal met een beetje olijfolie.
Strooi er versgemalen peper over. Bak de groente in 20-25 minuten gaar en bruin in de oven.

Kook ondertussen de volkoren pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Roer in een kom de Griekse yoghurt, de 3 eieren en 50 gram Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak peper en zeezout toe.  Voeg een soeplepel kokend water van de pasta eraan toe. Roer alles tot een gladde saus.
Giet de volkoren pasta af en meng de pasta met de saus. Verwarm het geheel roerend, op zacht vuur tot de saus gaat binden.

Verdeel de volkoren pasta over 4 pastaborden en schep de geroosterde groenten uit de oven erover.
Rasp de overgebleven Parmezaanse kaas over de volkoren pasta carbonara als topping.

Tip: Serveer verse basilicum blaadjes of rucola erbij als finishing touch.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email