Vegan loempia’s

6 mei 2020

Heerlijke vegan loempia’s

Een oud recept maar nu vegan 🙂 Loempia’s zijn 1 van mijn favorieten en zijn lekker bij rijst, nasi, bij een salade of zelfs gewoon als lunch.

Wat heb je nodig voor 10 stuks;

  • 50 gram mihoen
  • 200 gram taugé
  • 200 gram zeer fijn gesneden prei
  • 200 gram zeer fijn gesneden witte kool
  • 1 paprika in stukjes
  • 1/2 fijn gesneden rood pepertje
  • 1 flinke scheut sojasaus
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olievegan loempia gezond

Bereidingswijze;

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing, laat goed uitlekken en zet apart.
  3. Neem een grote pan en verhit de olie en bak de groenten, behalve de taugé, kort aan.
  4. Voeg de sojasaus en de specerijen aan de groenten toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar worden.
  5. Voeg als laatste de taugé toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  6. Schep de groenten in een vergiet en laat minstens 10 minuten goed uitlekken.
  7. Leg nu een flinke schep van de vulling in het midden van de filodeeg. Maak de punten van de filodeeg een beetje nat met water en vouw de randen naar binnen als een envelop. Rol vervolgens de loempia op.
  8. Leg de loempia’s op een bakplaat.
  9. Bak de gezonde en vegan loempia’s in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
  10. Serveer de loempia’s uit de oven met wat (zelfgemaakte) chilisaus.

Smakelijk eten.

Print Friendly, PDF & Email