Tajine met lamsvlees, boontjes en tomaat

1 augustus 2013

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Tajine. Natuurlijk maak ik er meteen gebruik van.

Tajine met lamsvlees, boontjes en tomaat

Benodigdheden:

  • Tajine of braadpan met deksel
  • 500 lamsvlees
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 500 gram tomaten
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • beetje saffraan
  • 1 eetlepel olie (olijfolie of kokosolie of dergelijke)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • peper en evt een beetje zout.

Bereiding:

Snijdt het vlees in stukken en doe ze in de Tajine met de eetlepel olie. Strooi de specerijen eroverheen. Bak een aantal minuten. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe.

Laat het geheel een aantal minuten stoven en voeg de verse sperzieboontjes toe. Stoof het geheel langzaam in ongeveer 40 minuten gaar onder af en toe omroeren.

Eet smakelijk,

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email