Tajine met lamsvlees, boontjes en tomaat

10 maart 2016

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Tajine. Natuurlijk maak ik er meteen gebruik van.

Tajine met lamsvlees, boontjes en tomaat tajine met boontjes, lamsvlees en tomaten

Benodigdheden:

Tajine of braadpan met deksel
500 lamsvlees
500 gram sperzieboontjes
500 gram tomaten
1/2 theelepel gemberpoeder
beetje saffraan
1 eetlepel olie (olijfolie of kokosolie of dergelijke)
1/2 theelepel paprikapoeder
peper en evt een beetje zout.

Bereiding:

Dit is een heerlijk slank gerecht.

Snijdt het vlees in stukken en doe ze in de Tajine met de eetlepel olie. Strooi de specerijen eroverheen. Bak een aantal minuten. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe.

Laat het geheel een aantal minuten stoven en voeg de verse sperzieboontjes toe. Stoof het geheel langzaam in ongeveer 40 minuten gaar onder af en toe omroeren.

Tip: Lekker met zilvervliesrijst

Eet smakelijk,

Mylène Ruyters

tajine met boontjes, lamsvlees en tomaten

Print Friendly, PDF & Email