Tajine met kip, tomaten en wortel

3 augustus 2013

Dit gerecht ziet er werkelijk prachtig uit met deze mooie kleuren. Tevens is het gerecht lekker en gezond.

Ingrediënten

  • 8  drumsticks
  • 1 eetlepel olie
  • 2 paprika’s, in kleine stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 grote rijpe tomaten of 4 kleine, in plakjes
  • 1 rode Spaanse peper (evt)
  • ½ bosje platte peterselie
  • 4 worteltjes
  • paar blaadjes verse munt
  • plukje saffraandraadjes
  • evt scheutje wijn

Bereiding:

  • Zet de onderkant van de tajine op een laag vuur op een vlamverdeler met de eetlepel olie.
  • Wrijf de kip in met peper, zout  en knoflook en leg ze in de schaal. Laat ze een paar minuten kleuren aan beide kanten. Leg op de kip de uien, paprika’s, rode peper en de tomaten.
  • Strooi de kruiden erover.
  • Deksel op de tajine en ± 30 – 45 minuten laten stoven.
  • Omscheppen, saffraan en evt een scheutje wijn toevoegen.
  • Dan nog eens een 1/2 uur op laagste stand laten stoven, af en toe voorzichtig omscheppen.

Eet smakelijk.

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email