Spruitjes roerbakschotel met gehakt, paprika en champignons (voor 2 à 3 personen)

18 februari 2016

Spruitjes roerbakschotel met gehakt, paprika en champignons (voor 2 à 3 personen)

Dit lekkere en gezonde wintergerecht is makkelijk te maken en ook bij kinderen zal dit gerecht zeker in de smaak vallen.

Ingrediënten:

  • 500 gram schoongemaakte spruitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 2 tartaartjes
  • 2 volkoren beschuitjes
  • klein scheutje ketjap saus

Bereidingswijze:

Spruitjes eerst ongeveer 5 minuten voorkoken en daarna afgieten.

Meng de 2 tartaartjes in een kom samen goed door met 1 teentje knoflook, de 2 beschuitjes en het scheutje ketjap saus. Bak dit gehaktmengsel op zeer laag vuur rul door voortdurend te blijven roeren. Voeg het tweede knoflookteentje toe en bak dit even mee. Voeg dan de uitgelekte spruitjes toe en blijf dit goed omscheppen. Als laatste voeg je de paprika en de champignons toe en doe je de deksel op de pan zodat het goed kan garen.

Eet smakelijk!

Tip: Deze spruitjes roerbakschotel is lekker met rijstspruitjes roerbak schotel

 

Print Friendly, PDF & Email