Spinazie spelt pannenkoeken + zalm
- 200 gram speltbloem
- 0,4 liter water
- 2 eieren
- 2 grote handen bladspinazie
- Gerookte zalm
- Philadelphia light
- Komkommer
- snufje zout
- olie/boter
Doe de speltbloem, eieren, zout in een beslagkom en mix het door elkaar. Voeg de spinazie toe en daarna beetje bij beetje het water tot het een mooi glad beslag wordt. Begin met de mixer op een lichte stand. Later kun je de mixer op hoog zetten voor het meest fijne resultaat. Pas de hoeveelheid water aan om dikkere of dunnere pannenkoeken te maken. Persoonlijk ga ik vaak voor wat dikker beslag want dat bakt beter.
Doe nu de boter/olie in een pan en bak kleine pannenkoekjes. (kleine pannenkoekjes a 10cm doorsnee kan je gemakkelijk omdraaien)
Leg 3 kleine pannenkoekjes op elkaar met daartussen wat Philadelphia light een plakje gerookte zalm wat komkommer en paar blaadjes blad spinazie.
Eet smakelijk
Healthcoach Marjolein