Spinazie feta muffins

19 augustus 2016

No meat today gerecht. (voor 1 persoon)

Ik ben geen vegetariër. Toch eet ik niet vaak vlees. Dit om diverse redenen:

 • Ik kan het niet goed klaarmakenspinazie feta muffin
 • Ik denk dat mijn lijf niet vaak vlees nodig heeft
 • Ik denk dat het milieu blij is als ik niet te vaak vlees eet
 • Ik denk dat teveel vlees eten niet goed voor mij of mijn kinderen is.

Deze spinazie feta muffins zijn niet alleen een lust voor het oog maar ze zijn ook nog eens gezond, makkelijk, snel en laag in calorieën.

Benodigdheden:

 • 1/2 pak diepvriesspinazie (iglo, neem niet de gehakte spinazie maar de hele bladspinazie)
 • 100 gram kastanje champignons
 • 2 eieren
 • 1 teentje knoflook (geperst)
 • 1 eiwit
 • 1 eetlepel Paturain light
 • 1 eetlepel pijnboompitjes
 • scheutje melk
 • 2 eetlepels feta blokjes (10 % vet van Apetina)
 • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de spinazie ontdooien en pers het vocht eruit. Bak de champignons samen met de knoflook in een klein beetje vet. Voeg de spinazie toe en laat warm worden. Klop de eieren samen met de Paturain, melk, bakpoeder en wat peper schuimig. Verdeel het groentenmengsel over de muffin vormpjes, verdeel de feta blokjes en de pijnboompitjes over het groentenmengsel. Schenk het eimengsel over de gevulde muffin vormpjes en zet ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

Mylene Ruyters

 

 

Print Friendly, PDF & Email