Snelle en slanke vegetarische pitabroodjes (2 personen)

14 september 2015

Ingrediënten:

  • 4 spelt of volkoren pitabroodjes
  • 2 vegetarische burgers (naar eigen keuze)
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • ½  komkommer
  • 1 zakje gesneden ijsbergsla (100 gram)
  • 1 rijpe avocado
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

  • Bak de burgers zonder olie of boter in de koekenpan goudbruin of leg ze 10 minuutjes in een voorverwarmde oven.
  • Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Prak de avocado fijn en roer door de Griekse yoghurt tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of oven (eerst even nat maken).
  • Halveer de pitabroodjes in de breedte.
  • Snijd de burgers elk in 4 stukjes.
  • Stop in ieder half pitabroodje een stukje burger en prop verder vol met enkele schijfjes komkommer, wat tomaatjes, ijsbergsla en een schep saus.
  • Serveer samen met de overgebleven groentjes.

Smakelijk eten!

Print Friendly, PDF & Email