Ingrediënten:
- 4 spelt of volkoren pitabroodjes
- 2 vegetarische burgers (naar eigen keuze)
- ½ bakje cherrytomaatjes
- ½ komkommer
- 1 zakje gesneden ijsbergsla (100 gram)
- 1 rijpe avocado
- 8 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
- Bak de burgers zonder olie of boter in de koekenpan goudbruin of leg ze 10 minuutjes in een voorverwarmde oven.
- Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Prak de avocado fijn en roer door de Griekse yoghurt tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of oven (eerst even nat maken).
- Halveer de pitabroodjes in de breedte.
- Snijd de burgers elk in 4 stukjes.
- Stop in ieder half pitabroodje een stukje burger en prop verder vol met enkele schijfjes komkommer, wat tomaatjes, ijsbergsla en een schep saus.
- Serveer samen met de overgebleven groentjes.
Smakelijk eten!