Slanke spinazietaart

10 maart 2018

Deze heerlijke slanke spinazietaart is zelfs geliefd bij kinderen die niet van spinazie houden.

450 gram diepvriesspinazie, ontdooidSlanke spinazietaart van de GCN
150 gram belegen kaas of geitenkaas
3 plakjes bladerdeeg
4/5 plakjes filodeeg (125 gram)
1 ei
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschotel in met een ½ eetlepel boter en leg de 3 plakjes filodeeg in de ovenschotel. Leg ongeveer 75 gram kaas in plakjes over het filodeeg.

Doe de spinazie in een zeef en duw met een lepel het vocht eruit. Klop intussen het eiwit schuimig. Meng de spinazie met het eiwit en verdeel dit mengsel over de bodem. Leg daar bovenop de overgebleven kaas. Dek af met het laatste plakje van de filodeeg. Snijd de plakjes bladerdeeg in schuine reepjes en verdeel dit mooi over het spinaziemengsel. Bestrijk de bladerdeeg met het eigeel.

Lekker met een tomatensalade met basilicum azijn.

Tip: ook lekker met gebakken spekjes en gebakken champignons er door heen.

Eet smakelijk.

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email