Slanke spaghetti carbonara

4 juni 2014

Spaghetti carbonara is een heerlijk Italiaans recept dat normaliter veel kcal bevat. Met wat kleine aanpassingen past ook dit heerlijke gerecht in een gezond eetpatroon als je op de kilo’s wilt letten en als je wilt afvallen.

Ingrediënten:

  • 350 gram spaghetti (175 gram volkoren of speltspaghetti en 175 gram “normale” witte spaghetti)
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 2 eieren
  • 125 gram 30+ (Old Amsterdam) geraspte kaas
  • versgemalen peper

Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Bak intussen de spekjes op matig vuur in een grote pan knapperig.

Klop de eieren los samen met de geraspte kaas. Roer de uitgelekte spaghetti door de uitgebakken spekjes. Zet het vuur uit en roer het ei-kaasmengsel door de spaghetti.

Verdeel deze heerlijke spaghetti carbonara over 4 borden en bestrooi rijkelijk met de versgemalen peper.

Serveer met een grote frisse rauwkostsalade van ijsbergsla, komkommer, tomaat en verse kruiden.

Eet smakelijk!!

Mylène Ruyters

 

Print Friendly, PDF & Email