Slanke snijbonen stamppot

26 januari 2014

Deze snijbonen stamppot is ideaal voor de wintermaanden. Ondanks dat de winter zich nog niet echt heeft aangediend, is januari toch echt wel de maand van de heerlijke stamppotten.

Net zoals al mijn recepten is dit gerecht makkelijk en snel te maken EN kun je het gerust eten als je op je gewicht wilt letten.

Ingrediënten: 

  • 1 kg schoongemaakte en in stukken gesneden aardappelen
  • 800 gram snijbonen (zelf in reepjes snijden of neem voorgesneden snijbonen)
  • 2 schaaltjes Toscaanse worstjes met mozzarella van de AH (toevallig ben ik gek op deze worstjes maar uiteraard kun je ook andere worstjes nemen)
  • 1 eetlepel kokosolie of andere soortgelijke olie
  • 125 gram gerookte spekjes
  • Jus van maggi

Bereidingswijze:

  • Bak de spekjes knapperig op laag vuur. Kook ondertussen de aardappelen goed gaar zodat ze makkelijk te prakken zijn en kook in een andere pan de snijbonen in weinig water gaar.
  • Bak de worstjes voorzichtig in een pan met 1 eetlepel olie. Zorg dat het velletje niet kapot springt! Maak de jus met de poeder en voeg toe aan de worstjes.
  • Prak nu de aardappelen in wat kookvocht van de snijbonen en voeg de gerookte spekjes en snijbonen toe.
  • Serveer de snijbonen stamppot tegelijk met de worstjes.

Tip: lekker met appelmoes

Smakelijk eten!

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email