Dit is een lekkere en slanke variant op Quiche Lorriane .
Wat heb je nodig?
- 3 dikke prei, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
- 5 eieren
- 1 bekertje creme fraiche light
- 250 gram kastanjechampignons
- 125 gerookte spekjes
- 125 gram filodeeg
- 100 gram geraspte pittige 20+ kaas
- 2 plakjes bladerdeeg
- knoflook, 2 teentjes
- zout/peper
- 1/2 bouillonblokje
Bereiden:
- Bak de spekjes en voeg daar de champignons en 1 teentje knoflook aan toe. Daarna voeg je daar de schoongemaakte prei aan toe.
- Klop intussen de eieren, crème fraiche, zout/peper/knoflook schuimig. Hou een beetje eigeel apart.
- Vet intussen een ovenschaal in en beleg deze met de filodeeg.
- Vul de ovenschaal met het preimengsel en schenk het eimengsel eroverheen en bestrooi dit met de kaas.
- Snij de 2 plakjes bladerdeeg in reepjes en leg deze over de overschotel en bestrijk dit met het eigeel.
- Ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden en smullen maar!!!!!!