Slanke preitaart

3 december 2012

Dit is een lekkere en slanke variant op Quiche Lorriane .

Wat heb je nodig?

  • 3 dikke prei, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
  • 5 eieren
  • 1 bekertje creme fraiche light
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 125 gerookte spekjes
  • 125 gram filodeeg
  • 100 gram geraspte pittige 20+ kaas
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • knoflook, 2 teentjes
  • zout/peper
  • 1/2 bouillonblokje

Bereiden: 

  • Bak de spekjes en voeg daar de champignons en 1 teentje knoflook aan toe. Daarna voeg je daar de schoongemaakte prei aan toe.
  • Klop intussen de eieren, crème fraiche, zout/peper/knoflook schuimig. Hou een beetje eigeel apart.
  • Vet intussen een ovenschaal in en beleg deze met de filodeeg.
  • Vul de ovenschaal met het preimengsel en schenk het eimengsel eroverheen en bestrooi dit met de kaas.
  • Snij de 2 plakjes bladerdeeg in reepjes en leg deze over de overschotel en bestrijk dit met het eigeel.
  • Ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden en smullen maar!!!!!!GCN quiche
Print Friendly, PDF & Email