Slanke Lasagna

3 augustus 2012

Slanke gerechten van GCN: Heerlijke slanke lasagna.

200 gram lasagnabladen ( klein gebroken )
200 gram mager rundergehakt
500 gram schone prei
1 ui
2 paprika’s kleingesneden
200 gram champignons
( evt halve courgette of een aantal kleine stukjes broccoli erbij)
3 tomaten ( klein gesneden of gepureerd )
¾ zakje lasagnesaus (honig)
verse zwarte peper
aantal druppels tabasco
½ theelepel sambal
knoflook 2 teentjes
1 eetlepel olie
100 gram geraspte 30 + kaas

Materialen

Goede anti aanbakpan
Ovenschaal

Bereiden

1. Warm de oven voor op 200 C.
2. Verhit de eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de knoflook samen met de kleingesneden ui ongeveer 2 minuten.
3. Zet het vuur laag en voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de champignons toe en daarna de tomaten.
4.  Voeg vervolgens de prei, paprika’s en evt de andere groenten. Bak dit allemaal op laag vuur.
5. Bereid het ¾ zakje lasagnasaus met iets minder water ( geen melk )dan op de verpakking staat en voeg het toe.
6. Breng op smaak met de peper, sambal en tabasco.
7. Roer de gebroken lasagna bladen er door.
8. Giet het mengsel in een ovenschaal.
9. Strooi de kaas erover.
10.  Het lekkerste is als je de ovenschotel eerst laat afkoelen.
11. Zet de schaal in de oven en bak deze af in ongeveer 20 minuten.
12. Serveren met schijfjes komkommer en zure augurken of een andere frisse salade met alleen groenten.

Print Friendly, PDF & Email