Slanke gehaktballetjes in tomatensaus

4 juni 2014

Dit klassieke gerecht past goed in je dieet als je op je gewicht wilt letten en als je wilt afvallen. Dit recept van gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt van mager rundertartaar is heerlijk mals, sappig en absoluut niet droog.

Ingrediënten voor de gehaktballetjes (3-4 personen):

  • 400 gram mager rundertartaar
  • 7 volkorenbeschuiten
  • 1 ei
  • scheutje ketjapsaus
  • 2 teentjes knoflook
  • verse kruiden naar keus (bijvoorbeeld tijm en rozemarijn)
  • 1/2 eetlepel boter

Ingrediënten voor de saus:

  • Pastasaus bijvoorbeeld AH Sugo pastasaus pikant (390 gram) of andere pastasaus
  • 150 ml water

Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.

Bak de balletjes in een grote pan in 1/2 eetlepel boter bruin. Voeg dan meteen de pastasaus en het water toe en laat 15 minuten sudderen.

Lekker met zilvervliesrijst en broccoli.

Smakelijk eten.

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email