Slanke aspergesoep

7 mei 2014

Ze zijn er weer: Die heerlijke, gezonde en slanke asperges. Mijn favoriet is mijn eigen gemaakte aspergesoep.

Het verbaast me eigenlijk dat ik hem nog niet eerder hier gedeeld heb want deze soep is gemakkelijk te maken en heerlijk om op te eten.

Benodigdheden voor 4 liter aspergesoep:

  • 2 kg extra grove asperges. (het is zonde om hier mooie asperges voor te gebruiken dus ik neem de allergoedkoopste)
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • zwarte peper
  • 1/4 pakje aspergesoep (om de soep iets te binden)
  • 4 gekookte eieren (fijn gesneden)
  • 100 gram gekookte ham in reepjes gesneden

Schil de asperges en snijdt de onderste helft in plakjes en laat in 2 liter water koken. Voeg daar een half blokje van de kippenbouillon bij en laat dit 25 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en laat de soep iets afkoelen. Neem de staafmixer en mix de soep fijn en breng de soep weer aan de kook. Voeg daarna de helft van de overgebleven asperges toe en laat nog 10 minuutjes koken. Voeg 1/4 pakje aspergesoep opgelost in 1 liter koud water toe aan de soep en breng het weer aan de kook. Voeg daarna de laatste asperges in reepjes toe en wat zwarte peper en laat nog 10 minuutjes koken.

Serveer met de ham en de gekookte ham.

Smakelijk eten!

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email