Sietses foodblog

9 november 2017

Graag willen we ons Jaarthema In Balans op een leuke manier afsluiten. We hebben Sietse van der Meer van de klantenservice in Heerenveen bereid gevonden om in twee blogs handige tips te geven hoe je werk en eten op een gezonde manier kunt combineren.

Sietse (28) houdt zelf van een gezonde leefstijl en is erg geïnteresseerd in voeding, gezondheid en beweging.  Hij vindt het leuk om zijn kennis hierover te delen met jullie.

“Deze blog gaat over  de wisselende diensten en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Stel, je bent steward en je hebt een drukke dag achter de rug. Het is al laat en je hebt honger. Lopend op het station lachen de verleidingen je toe. De Burger King, McDonald’s, er is bijna geen ontkomen meer aan. Hoe zorg je er nu voor dat je toch niet kiest voor deze snacks?

Goed begin
Een goed begin is het halve werk. We starten daarom met het ontbijt. Eiwitten en vezels hebben een verzadigende werking. Een ontbijt van havermout en kwark zorgt voor een geleidelijke stijging van je bloedsuikerspiegel. Bovendien zal je merken dat je minder snel honger krijgt. De medewerkers van de kantine op het hoofdkantoor in Heerenveen  bieden dit product nu -tijdelijk- aan. Het is naast ontbijt ook geschikt als tussendoortje of lunch.

Suiker
Suikerrijke producten (denk aan koeken en snoep) zorgen juist voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Je krijgt dus snel en veel energie, maar niet veel later volgt de dip waardoor je opnieuw trek krijgt in suikers. Een vicieuze cirkel is geboren.

Bereid je voor
Ga voorbereid op pad. Of je nu buschauffeur of steward of machinist bent, het is belangrijk om je stofwisseling op gang te houden. Naast je telefoon en huissleutels zit er in je tas genoeg ruime om eigen eten mee te nemen. Met een paar boterhammen achter de kiezen, is het een stuk eenvoudiger om de Smullers voorbij te lopen! Het scheelt bovendien ook nog eens in je portemonnee. Aanvullende tip: ongemerkt snoep je heel wat naar binnen met een zak drop bij de hand. Vul je tas daarom met gezonde alternatieven zoals snackworteltjes of wat noten.

Ik hoop dat deze tips je helpen om de verleidingen beter te kunnen weerstaan. Heb je zelf nog tips? Laat deze dan achter in de reacties. Tot de volgende keer!

Tot slot nog een tip voor een lekkere maaltijd:

Spruitjes roerbakschotel met gehakt, paprika en champignons (voor 2 a 3 personen)

Ingrediënten:
500 gram schoongemaakte spruitjes
2 teentjes knoflook
rode puntpaprika
125 gram kastanjechampignons
2 tartaartjes
2 volkoren beschuitjes
klein scheutje ketjap saus

Bereidingswijze:
Spruitjes eerst ongeveer 5 minuten voorkoken en daarna afgieten. Meng de 2 tartaartjes in een kom goed door met 1 teentje knoflook, de 2 beschuitjes en het scheutje ketjap saus. Bak dit gehaktmengsel op zeer laag vuur rul door voortdurend te blijven roeren. Voeg het tweede knoflookteentje toe en bak dit even mee. Voeg dan de uitgelekte spruitjes toe en blijf dit goed omscheppen. Als laatste voeg je de paprika en de champignons toe en doe je de deksel op de pan zodat het goed kan garen. Eet smakelijk!

Tip: Deze spruitjes roerbakschotel is lekker met (zilvervlies)rijst

Bezoek ook eens mijn website!

Print Friendly, PDF & Email