Schuimomelet

23 april 2017

Schuim omelet met ham, groene asperges en kers tomaatjes voor 3-4 personen:

  • 8 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • olijfolie
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 citroen
  • 4 plakken ham
  • 300 gram groene asperges
  • 100 gram kers tomaatjes
  • peper/zout

 

1.snij de harde achterkant van de groene asperges af. de rest van de asperges in dunne stukjes snijden.(schillen is niet nodig) de ham ook in stukjes snijden.

2. de kers tomaatjes doormidden snijden en besprenkelen met wat olijfolie.

3. splits de eieren en doe de dooiers en het eiwit apart in een schaal.

4. meng de dooiers met de melk,peper,zout en het sap van de halve citroen .omelet

5. klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom of schaal.

6. verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenvaste koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.

7. roerbak de groene asperges kort tot deze beetgaar zijn. en voeg op het laatst de reepjes ham erdoor.

8. meng nu de opgeklopte eiwitten met de dooiers en giet de eieren dan op de asperges met ham en verdeel nu de tomaatjes over de bovenkant van de omelet.

9. bak even kort de omelet aan de onderkant en zet de pan dan in de oven 4-5 minuten.

10. als de bovenkant droog en lichtbruin gekleurd is de pan uit de oven halen en de omelet uit de pan halen.

de omelet serveren met bijvoorbeeld toast of verse krielaardappeltjes en een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Dimitry Beeke

Healthymetdimitry

 

Print Friendly, PDF & Email