Roergebakken broccoli met biefstuk

3 augustus 2012

Slank gerecht van GCN: Roergebakken broccoli met biefstuk voor 2 personen

75 g zilvervliesrijst
150 g biefstuk
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, in smalle ringetjes
1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
1-2 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 broccoliroosjes (300 g)
een beetje olie
1/2 limoen, in partjes
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes. Schep in een diep bord de reepjes biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Snijd de broccoliroosjes klein. Verhit in een wok 1 theelepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Haal de broccoliroosjes uit de wok. Verhit nog een beetje olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 minuten. Voeg de broccoli toe. Verdeel de rijst over 2 borden en verdeel de broccoli en de biefstuk erover.
Serveer op elk bord met partjes limoen.
Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email