- 2 stuks prei, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 1 broccoli (ongeveer 500 gram, schoongemaakt en in stukjes gesneden)
- 4 eieren
- 1 eiwit
- 75 gram geraspte 30+ kaas
- 75 gram plakjes brie ( of je neemt in totaal 150 gram geraspte 30+ kaas)
- ½ bouillonblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram gerookte spekjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op circa 200 graden. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten bijna gaar. Bak intussen de spekjes samen met knoflook knapperig bruin in een braadpan die bij voorkeur ook in de oven kan.
Voeg de schoongemaakte prei en het ½ bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg vervolgens de uitgelek
te broccoli toe.
Zet het vuur uit en klop de 4 eieren met het eiwit los en schenk dit over het groenten mengsel. Verdeel de kaas en de brie over 2 helften van de prei/broccolischotel en zet de pan of ovenschaal in de oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.
Tip: Voor een vegetarische variant laat je de spekjes weg.
Smakelijk eten.
Mylène Ruyters