Lekker recept voor een pittige pompoensoep!
Heerlijke pittige pompoensoep voor koudere dagen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo pompoen
- 2 Uien
- 1 Eetlepel olijfolie
- 1 Bouillonblokje
- 1 Liter water
- ½ vers pepertje
- 1 Teentje knoflook
- Basilicum
- Thijm
- Majoraan
Bereidingswijze:
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de uien en snijd deze in kleine stukjes. Snijd het ½ pepertje in hele kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit het uitje, pepertje en het geperste knoflook teentje in de olie. Voeg nu de stukjes pompoen, het water en het bouillonblikje toe. Breng dit aan de kook. Laat onegveer 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoen gaar is. Pureer nu de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng de soep weer rustig tot het kookpunt en voeg naar smaak de basilicum, thijm en majoraan toe.
Smakelijk eten.
Saskia Ursinus