Pastasalade met sesamkip

13 oktober 2012

 

Porties: 6

Ingredienten:

• 350 gr pasta (bv fusili of penne)
• 4 eetlepels sesamzaad
• 4 eetlepels plantaardige of olijfolie
• 150 ml ketjap
• 120 ml witte wijnazijn
• 3 1/2 eetlepels suiker
• 275 gr gekookt kippenvlees, in blokjes
• 30 gr verse peterselie, fijngesneden
• 50 gr lente-ui, grofgesneden
• 200 gr verse spinazie, gescheurd

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 10 minuten

Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.

Intussen in een kleine koekenpan op een matig laag vuur de olie verhitten en daarin het sesamzaad goudbruin bakken. Van het vuur halen. Ketjap, azijn en suiker erdoor roeren en de dressing in een afsluitbaar bakje apart zetten.

In een grote kom pasta, gekookte kip en 250 ml dressing (de rest van de dressing bewaren) mengen. De salade afdekken en minstens 6 uur in de koelkast zetten.

Net voor opdienen peterselie, lente-ui en spinazie erdoor scheppen. Naar wens de resterende dressing erdoor scheppen.

Print Friendly, PDF & Email