Pasta uit de oven met roomkaas light, pesto en tomaatjes

20 oktober 2016

Pasta uit de oven met roomkaas light, pesto en tomaatjes

Dit is een gerecht dat snel, lekker en makkelijk is. Verder is het gezond, laag in kcal en vinden kinderen het ook erg lekker.

  • Ingrediënten voor 4 personen
    250 gram pasta naar keuzePasta uit de oven met roomkaas light, pesto en lekkere zongedroogde tomaatjes
    150 gram roomkaas light
    1 eetlepels groene pesto
    200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes (drooggedept)
  • 1 courgette in stukjes
    een handvol verse basilicumblaadjes
    100 gram geraspte kaas
  • 1 volkoren beschuitje

 

Bereidingswijze
Kook de pasta. Kook de courgette. Giet de pasta af en doe de pasta in een ovenschaal.  Roer de pesto en de roomkaas er doorheen. Voeg de cherrytomaatjes, de zongedroogde tomaatjes, de courgette en de basilicumblaadjes toe en roer alles goed door. Strooi er flink  wat versgemalen peper overheen samen met de kaas en het fijn verkruimelde beschuitje. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en wacht tot de kaas is gesmolten.

Lekker met een flinke rauwkostsalade van ijsbergsla, komkommer, kiemgroenten en een dressing van Friteslijn van Remia en wat pesto.

Smakelijk eten. Pasta uit de oven met roomkaas light, pesto en zongedroogde tomaatjes

Print Friendly, PDF & Email