Ovenschotel met zoete aardappel en spinazie voor 2 personen

14 september 2015

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • crème fraîche light(200 ml)
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in 10 minuten gaar.
  • Snijd het teentje knoflook fijn.
  • Wok de spinazie zonder olie in een grote wokpan totdat deze geslonken is en giet het vocht eventueel weg.
  • Voeg het knoflookteentje op het laatste toe.
  • Leg een laagje van de aardappelschijfjes in een licht ingevette ovenschotel.
  • Meng de spinazie door de crème fraîche, voeg wat peper en zout toe, en bestrijk de aardappelschijfjes met de helft van het spinaziemengsel.
  • Leg er vervolgens weer een laag aardappelschijfjes op.
  • Verdeel het overgebleven spinaziemengsel erover.
  • Maak af met de belegen 30+ kaas.
  • Zet de ovenschotel ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.

 

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email