Ingrediënten:
- 4 middelgrote zoete aardappels
- crème fraîche light(200 ml)
- 500 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in 10 minuten gaar.
- Snijd het teentje knoflook fijn.
- Wok de spinazie zonder olie in een grote wokpan totdat deze geslonken is en giet het vocht eventueel weg.
- Voeg het knoflookteentje op het laatste toe.
- Leg een laagje van de aardappelschijfjes in een licht ingevette ovenschotel.
- Meng de spinazie door de crème fraîche, voeg wat peper en zout toe, en bestrijk de aardappelschijfjes met de helft van het spinaziemengsel.
- Leg er vervolgens weer een laag aardappelschijfjes op.
- Verdeel het overgebleven spinaziemengsel erover.
- Maak af met de belegen 30+ kaas.
- Zet de ovenschotel ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.
Eet smakelijk