Ovenschotel met kabeljauw met groenten en spekjes

16 november 2012

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram magere spekblokjes
  • 2 uien
  • 2 prei
  • 2 winterwortel
  • 200 gram witte kool
  • 25 gram verse bieslook
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • boter om in te vetten
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 3 cm gemberwortel

 

 Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 175 °C.
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Maak de wortel schoon en rasp deze fijn.
Maak de witte kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Meng de ui, prei, wortel en kool goed door elkaar.
Maak de gemberwortel schoon en rasp deze fijn.
Hak de bieslook zeer fijn.
Snijd de vis in vier gelijke stukken.
Vet de ovenschaal goed in.
In koekenpan de spekreepjes zachtjes bakken.
In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van het groentemengsel, helft van bieslook en helft van spekreepjes doen.
Leg hierover de visstukken.
De vis bestrooien met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, gemberrasp en de rest van bieslook.
Over vis achtereenvolgens rest van spek, het groentemengsel en aardappels verdelen.
De slagroom erover schenken.
De schotel in midden van oven in ca. 45 minuten gaar en bruin laten worden.
 

Print Friendly, PDF & Email