Oosterse mihoensoep voor 2 personen

14 september 2015

Dit is toch wel 1 van mijn favoriete snelle en slanke recepten. Tip; maak meteen meer van deze soep en vries in porties in.

Benodigdheden:

  • 1 grote kipfilet
  • 125 gram taugé
  • 1 theelepel sambal
  • 150 gram mihoen
  • 200 gram gesneden paksoi
  • 2 eieren
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 klein scheutje ketjapsaus

Ingrediënten:

  • Doe een liter water in een pan, voeg hierbij de bouillon en de kipfilet toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren in 8-9 minuten hard. Pel en snijd in plakjes.
  • Haal de kipfilet uit het water, snijd deze in reepjes en doe de reepjes samen met de ketjapsaus en sambal terug in het water.
  • Voeg nu de taugé, paksoi toe en laat enkele minuten meepruttelen.
  • Verdeel de mihoen over 2 kommen, schenk hier de soep over en maak af met plakjes ei.

Smakelijk eten


Print Friendly, PDF & Email