Nasi goreng van bloemkool door Esther Groener

23 september 2016

Nasi goreng van bloemkool

Een heerlijke nasi zonder e-nummers, koken zonder pakjes en zakjes is niet zo moeilijk ?!!

Dit gezonde nasi goreng recept is goed voor 2 personen, de bereidingstijd is ongeveer 25 minuten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten – Bereidingstijd: 15 minuten – Totaaltijd: 25 minuten nasi-van-bloemkool

Dit heb je nodig:

Bloemkool – 1
Prei – ½
Rode paprika – 1
Spaanse peper – 1
Ei – 3
Roze garnaaltjes – 150 gram
Taugé – 75 gram
Ui – 1
Djinten (komijnzaadpoeder) – 1 theelepel
Kurkuma – ½ theelepel
Korianderpoeder – 1 theelepel

Zo maak je het:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze in de keukenmachine tot rijstformaat
Snijd de halve prei in de lengte in vieren en vervolgens in kleine blokjes
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn
Snijd de rode paprika in blokjes
Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en paprika toe en bak dit 5 minuten
Verwarm ondertussen een klontje roomboter in een steelpan en doe de eieren erbij, blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt
Doe de taugé, de garnaaltjes en de helft van de kruiden bij de groenten en bak deze een paar minuten mee
Haal de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
Zet het vuur uit en roer de groenten, de scrambled eggs en de rest van de kruiden door de bloemkool.

Smakelijk eten!

Esther Groener

Website: gewichtscoachesther

Print Friendly, PDF & Email