Maureen Schijf, Gelderland

Eet bewust, leef bewust. Dat is mijn motto.

Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Iedereen weet wel dat chips, koek en snoep niet gezond zijn. Maar vaak zit het in de kleine dingen waardoor je niet jouw ideale gewicht houdt of zelfs niet bereikt. Meestal gaat het om een stuk bewustwording. De meeste mensen zitten vast in een patroon die ze elke week volgen. Ze weten zelf niet hoe ze het anders kunnen doen. Door een druk leven met weinig tijd om na te denken over je voeding sluipt het er gewoon in. Door alles eens op papier te zetten wat je elke dag eet en hoe je elke dag beweegt zie je wat je nou daadwerkelijk eet en drinkt op een dag en hoe weinig je eigenlijk beweegt. Zeker als je een kantoorbaan hebt is het heel lastig om voldoende te bewegen. Dit sluipt er gewoon in. 

Door hier samen naar te kijken hoop ik door middel van voedingsadvies en beweegadvies mensen bewuster te maken van hun eigen keuzes en gedrag. Een gezonde leefstijl begint bij je voeding. Gezond eten betekent niet dat je niet meer lekker mag eten. Maar je moet bewust zijn van wat je in je mond stopt. Bewustwording begint met in kaart brengen wat je dan allemaal eet en drinkt.

Ik hanteer een voedingspatroon vol met gezonde producten uit de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Ze verkleinen de kans op hart-en vaatziekten en kanker en je krijgt de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Ik doe niet mee aan ‘voedingshypes’, werk niet met pillen, poeders en maaltijdvervangers of een crashdieet. Ik wil graag een goed onderbouwd voedingsadvies en beweegadvies geven, waarbij ik uitleg hoe dat tot stand is gekomen. Ik hoop op die manier mensen te leren hoe ze het roer om kunnen gooien en hoe je dit stap-voor-stap kunt toepassen en kunt volhouden in het dagelijks leven.

Naast gezonde voeding hoort beweging bij een gezonde levensstijl. Afvallen kan niet zonder te bewegen. Ik ben geen sportcoach maar kan je wel adviezen geven over jouw beweegpatroon. Ik kan je in de juiste richting wijzen naar bijvoorbeeld een sportschool of trainer.

  • Heb jij last van overgewicht of ben je niet tevreden met jouw gewicht?
  • Wil jij afvallen ?
  • Wil jij gezonder eten ?
  • Wil jij je fitter en energieker voelen ?
  • Wil jij advies over voeding ?
  • Wil jij advies over bewegen ?
  • Wil jij gezonder leven ?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Neem contact met mij op en dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.

Maureen Schijf – Gewichtsconsulent
Berkenoord 28
8172 AV Vaassen
schijfgewicht@gmail.com
www.schijfgewicht.nl
tel: 06-3859 3914