Makkelijke en slanke pasta

27 november 2013

Makkelijke en slanke pasta

Voor 2 personen 

Ingrediënten:

 

  • 200 gram volkoren of speltpasta
  • 2 winterwortels (fijn gesneden)
  • 200 gram magere tartaar
  • 1 bakje kastanjechampignons (in plakjes)
  • 1 kleingesneden ui
  • 1 blik biologische gepelde tomaten
  • verse of gedroogde kruiden
  • ½ blokje maggi (rundvlees of kruiden)
  • Verse zwarte peper
  • 1 theelepel sambal
  • Eventueel komkommer
  • Eventueel augurken

Bereiding:

  • Kook de pasta volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Fruit de knoflook en ui in een wokpan met 1 eetlepel olie.
  • Zet het vuur laag en doe het gehakt erbij.
  • Maak het gehakt klein en bak het rul.
  • Voeg de gesneden groenten toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten op laag vuur.|
    • Voeg als laatste de gepelde tomaten, maggiblokje en de kruiden toe en roer goed door zodat de tomaten helemaal fijn worden.
    • Laat dit nog 2 minuten garen.
    • Voeg de pasta toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en sambal.

Tips:

  • Lekker met frisse komkommer
  • Lekker met zure augurken
  • Natuurlijk kun je met de groenten variëren.

Eet smakelijk!

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email