Mager zuurvlees voor 4 personen

9 maart 2018

Mager zuurvlees voor 4 personen

Ingrediënten:
700 gram runderlappen
500 gram klein gesneden uien
200 gram klein gesneden champignons
200 ml azijn
zoetstof ( 1 theelepel )
2 bouillonblokjes (knorr minder zout)
2 laurierblaadjes
3 jeneverbesjes
½ theelepel knuidnagelpoeder
verse peper
scheutje sojasaus
1 plak ontbijtkoek
knoflook
1 eetlepel olie
maizena
water 300 ml
Bereidingswijze:
Marineer de klein gesneden runderlappen in de azijn, water, bouilonblokjes, laurierblaadjes, jeneverbesjes, kruidnagelpoeder en het scheutje sojasaus. Laat dit het liefst een aantal uren tot een dag staan. (Is dit niet mogelijk dan kan dit azijnmengsel ook meteen toegevoegd worden aan het vlees.)
Giet het vlees en uien af en vang de marinade op. Dep het vlees droog. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de knoflook, voeg het vlees en uien toe en roerbak het vlees ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de champignons toe. Voeg tenslotte een gedeelte van de marinade toe zodat het vlees gedeeltelijk bedekt wordt. Zet het vuur klein en dek de pan toe met een deksel. Laat dit ongeveer 2 a 3 sudderen, ( hangt er vanaf hoe klein het vlees gesneden is ). Als er te weinig vocht in de pan zit voeg dan af en toe dan wat van de marinade toe.
Voor het binden van de saus een plak ontbijtkoek toe. Maak met wat water en maizena een papje en voeg deze ook toe.
Maak op smaak met een beetje zoetstof en zwarte peper.
Lekker met zilvervliesrijst en broccoli.
Smakelijk eten!
Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email