Lunchen met een een bruine boterham

Lunchen, met een bruine boterham

Ja, het wordt weleens saai die bruine boterham met kaas. Er is zoveel meer wat je mee kunt nemen naar je werk. Een zelf gemaakte lunch is vele malen goedkoper en gezonder dan een lunch uit een bedrijfskantine. Nog een voordeel je vermijd de lange wachtrij en de keuzestress van welk broodje neem ik vandaag. Voordeel 2: je houdt tijd over om na de lunch een korte wandeling te maken.

Lunchideetjes en hoe neem ik het mee en verpak ik het? Want zo’n plastic zakje.. of een zakdoekje of iets dergelijks, bij mij worden de boterhammen klef en blijft het niet vers.Vaak zie je op bijvoorbeeld Pinterest de Bentobox, ik wilde weleens weten waar dat vandaan komt.

Heb jij al zo’n box? Ik wel, super handig!

Wat is bento?

Bento is gevarieerd en creatief eten, mooi opgemaakt op een bord of in een lunchtrommel. Bento draait om gezond en gevarieerd eten, voor volwassenen en kinderen.

Bento komt oorspronkelijk uit Japan en wordt daar gebruikt in bento boxen: Japanse lunchtrommels met meerdere lagen of vakken waarmee je het eten van elkaar gescheiden kunt houden. In Japan is het een kunst om de bento boxen zo leuk en origineel mogelijk te maken. Maar bento draait niet alleen om een mooie, bijzondere lunchtrommel, je kunt ook thuis een bento maken.

Fruit
2 bruine boterhammen 😉 met kaas, sla en komkommer en gekookt eitje.
Wrap met kipfilet, komkommer, tomaat, yoghurtdressing en 4 watercrackers Broccoli, fruit en de pasta van de vorige dag.

 

 

Eet smakelijk en fijne werkweek.

Deze blog is geschreven door Barbara Bus, ze begeleidt mannen en vrouwen naar een gezonder gewicht en voedingspatroon bij Target M in de regio Eindhoven. Ze werkt volgens de methode ‘ik mag alles eten’ van Gewichtsconsulenten Nederland.

 

Print Friendly, PDF & Email