Kip met courgette, tomaat en krieltjes uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote kipfilets
4 plakjes rauwe ham
7 tomaten
1 courgette
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olie
eventueel olijfolie spray
900 gram aardappeltjes in de schil of krieltjes
250 gram champignons
Verse rozemarijn
Bereiden:
Oven op 200 °C voorverwarmen. Snijdt de kipfilet doormidden zodat er 4 dunne kipfilets ontstaan. Wikkel de ham om de kip. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Borstel de champignons schoon met een champignon borsteltje en snij deze in vieren. Was de aardappeltjes goed schoon en meng de aardappeltjes in een schaal met 2 eetlepels olijfolie en rozemarijn . In een schaaltje knoflook uitpersen en met 1 eetlepel olijfolie mengen. Leg de kipfilet midden op een ovenplaat bedekt met bakpapier.
Bedek de kipfilet om en om met de tomaat en courgette. Verdeel de aardappeltjes, de champignons en evt nog overgebleven courgette en tomaat over de bakplaat. Verdeel de rest van de rozemarijn over de ingrediënten en besprenkel met olijfolie spray. De knoflook-oliemengsel over de kipfilet verdelen en de bakplaat in het midden van de oven schuiven. Ca. 25 min. bakken, krieltjes af en toe omscheppen.
Maak dit gerecht net voor het opdienen op smaak met flink wat verse peper en een beetje zout.
Tip: Wees niet te zuinig met de rozemarijn
Eet smakelijk.