Kip met cashewnoten voor 4 personen

20 september 2015

Een heerlijk en eenvoudig Chinees wokgerecht dat zeker in de smaak bij kinderen zal vallen.  Ook past dit gerecht bij een gezonde leefstijl.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gram peultjes
  • 125 gram cashewnoten (klein gehakt)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel dry sherry
  • 2 theelepels maïzena
  • ½ theelepel suiker
  • Gember poeder
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 300 gram zilvervliesrijst of mihoen

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Maak een marinade van de maizena, knoflook, gemberpoeder, sherry, sojasaus, 1 eetlepel water. Marineer de kipblokjes hier 15 minuten in. Snijd de paprika in blokjes en maak de peultjes schoon en snijd de puntjes eraf.

Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes totdat de kip verkleurt. Voeg de groenten erbij en de rest van de marinade en schep gedurende vijf minuten om. Voeg als laatste de cashewnoten en de halve theelepel suiker erbij en schep om tot alles heet is.

Serveren met zilvervliesrijst of mihoen.

Smakelijk eten!

Print Friendly, PDF & Email