Kip-kerrie salade light

18 maart 2014

Heerlijke, slanke en frisse salade voor op een toastje of bij de barbecue

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet (300 gram)
  • 1 klein blikje ananas op eigen sap
  • kerrie
  • yoghurt
  • Friteslijn van Remia
  • Zout/peper

Bereidingswijze:

Kook de kipfilet tot dat die gaar is. Laat deze afkoelen. Als deze afgekoeld is kun je deze met een vork in kleine stukjes rafelen. Let op, doe dit niet met een mes, want dan krijg je harde stukjes in je salade. De kip samen met de in hele kleine stukjes gesneden ananas in een schaal. Nu komt het beetje op je eigen smaak aan. Voeg bij de kip en de ananas een paar lepels Friteslijn, wat yoghurt en flink wat kerrie toe en roer dit alles door elkaar tot het lekker smeuïg is. Zet het eindresultaat in de koelkast en laat het op temperatuur komen.

Tip: Tonijnsalade is ook zo makkelijk zelf te maken door tonijn te mengen met Friteslijn van Remia en wat yoghurt. Enkele druppels Stevia en wat zout en peper en smullen maar.

Smakelijk eten.

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email