Kabeljauw met kerrierijst

3 augustus 2012

Slanke gerechten van GCN: Kabeljauw met kerrierijst voor 4 personen

2 eetlepels zonnebloem olie
2 uien gesnipperd
1 paprika in stukken
2 eetlepels kerriepoeder
300gram zilvervliesrijst
4 theelepels rozijnen
2 pakjes tuinbonen (diepvries)
4 stuks kabeljauwfilet
750 ml groentebouillon

Verwarm de oven voor op 190 graden celcius.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui 4 minuten. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1minuut. Voeg de ongekookte rijst en de rozijnen toe en bak 1 minuut. Vul daarna de overschaal en voeg vervolgens de bevroren tuinbonen, de gesneden paprika, peper en een beetje zeezout naar smaak toe. Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en knoflookpoeder en verdeel over de ovenschaal. Schenk de bouillon erover en laat ca. 30 minuten garen in de oven.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email