Hete kip met rijst voor 4 personen

22 september 2015

Slank, gezond en makkelijk gerecht.

Ingrediënten:

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 komkommers
  • 500 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 150 gram taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gesneden uien
  • ketjap (100 ml)
  • ketchup (flinke kneep)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd de komkommer in plakjes en breng eventueel op smaak met een beetje azijn.

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak daarin de uien, de knoflook, champignons en de kipreepjes. Voeg de ketjap, ketchup en een beetje water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min. Roer de pindakaas erdoor, tot er een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal. Laat de kip nog 5 min. zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

Smakelijk eten!

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email