Het Sportgen

Het Sportgen

Ik zal eerlijk zijn, sporten is niet echt mijn ding. Maar als ik eenmaal ben geweest voel ik me super goed, zowel in mijn lijf als in mijn hoofd. Een lekker muziekje op, bewegen en even niet aan de dagelijkse dingen denken. Eigenlijk vreemd dat dat goede gevoel voor het oprapen ligt, maar ik vaak een stok achter de deur nodig heb om daadwerkelijk te gaan.

Vrienden mij hebben een personal coach ingeschakeld en ik ben echt super trots op ze. Ze worden twee keer per week afgebeuld zoals ze dat zelf zeggen. Categorie de pijngrens opzoeken met een behoorlijke dagelijkse dosis aan buikspieroefeningen. Eigenlijk wil ik dat ook wel, maar ik ben erachter gekomen dat het stemmetje in mijn hoofd met de goede wil er niet altijd toe leidt dat ik met regelmaat naar de sportschool ga. Er zijn vaak voldoende redenen om het even uit te stellen. Dan blijkt maar weer eens dat het lastig is jezelf te coachen, zelfs voor een gewichtscoach!

Wat me heeft geholpen is een boek met leuke en gemakkelijke core trainingsoefeningen. Die ligt thuis in de woonkamer naast de afstandsbediening van de TV zodat het een zekerheid is dat het niet aan de aandacht ontsnapt. Even bladeren helpt om niet de TV aan te zetten maar eerst even te gaan bewegen. Dat kan zelfs thuis dus ik hoef er de deur niet voor uit.

Afvallen: doe het geleidelijk en maak een plan!
Volhouden en doorzetten is nodig om je probleemzones strakker te krijgen. Doe dat stap voor stap en geleidelijk zodat het een gewoonte wordt. Bepaal je eigen tempo en ga niet als een bezetene sporten want dat hou je niet op de langere termijn vol. Kijk maar naar het verschil in drukte bij de sportscholen net na het nieuwe jaar en in maart. Schrijf voor jezelf op hoe lang en hoe vaak je wilt bewegen en leg deze belofte aan je zelf als bladwijzer in het boek bij de oefeningen. Kies voor jezelf een mijlpaal, bijvoorbeeld -3Kg of -5Kg en beloon jezelf met iets leuks. Door jezelf iets in het vooruitzicht te stellen ga je gerichter op je doel af!

Tot slot een voorbeeld voor als je direct aan de slag wilt en thuis dagelijks oefeningen wilt doen:

 

Groetjes, Barbara

Deze blog is geschreven door Barbara Bus, ze begeleidt mannen en vrouwen naar een gezonder gewicht en voedingspatroon bij Target M in de regio Eindhoven. Ze werkt volgens de methode ‘ik mag alles eten’ van Gewichtsconsulenten Nederland.