Heerlijke light lasagne met zelfgemaakte saus

2 maart 2015

Ingrediënten:

  • 75 gram gerookte spekjes
  • Volkoren lasagnevellen (ongeveer 150 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 11/2 prei
  • ½ courgette
  • 1 klein gesneden wortel
  • 1 rode paprika
  • Verse of gedroogde basilicum
  • 1blik gepelde tomaten
  • 400 gram tomatenblokjes (bijvoorbeeld Heinz tomatoblokjes met basilicum & oregano)
  • 300 ml water
  • 1 theelepel sambal
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)

Bereidingswijze:

Maak de groenten schoon en snijdt deze in kleine stukjes.

Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe het spek in de pan en bak het spek goudbruin. Doe de knoflook en de groenten in de pan en laat die, terwijl je om de 30 sec. roert, een aantal minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen. Roer de tomaten uit blik en de tomatenblokjes erdoor. Doe het water bij het mengsel in de pan en roer er wat peper en sambal door. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen voeg ze samen met de oregano door met mengsel en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 10 min. met de deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas.

Schep een derde deel van de saus in een ovenvaste schaal. Leg er een laagje lasagnebladen op. Ga nu verder met een volgende laag pasta, herhaal dit nog een keer en besluit met een laagje saus en de kaas.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en zet de schaal nog ca. 25 min. in de oven.

Lekker met een volkoren broodje en rauwkost

Print Friendly, PDF & Email