Heerlijke en slanke uiensoep a la Mylène

7 juli 2014

Dit is een heerlijke, slanke en gezonde uiensoep.

  • ½ theelepel kokosolie
  • 2 theelepels kippenbouillon
  • 125 gram champignons (eventueel….!)
  • 3 grote rode uien
  • 1,2 liter water
  • maggi rundvlees jus (1 eetlepel)
  • 100 ml rode wijn
  • worcestersaus (ongeveer 10 druppels)
  • verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • balsamico azijn
  • versgemalen peper
  • dik gesneden geroosterd brood
  • gemalen of plakken 30+ kaas (naar keuze)
  • paprikapoeder of verse kruiden

Bereidingswijze van de uiensoep

Smelt in een grote pan op laag vuur een ½ theelepel kokosolie. Verdeel dit met een kwastje over de hele bodem. Smoor daarin de kleingesneden ui, 2 theelepels kippenbouillon en eventueel de champignons.

Laat dit 15 minuten onder regelmatig roeren gaar worden. Let op dat de ui niet aanbrandt. Voeg anders wat water toe.

De rode wijn, worcestersaus, water, rundvleesjus, tijm en de 2 laurierblaadjes toevoegen. Laat dit 20 minuten sudderen. Voeg als laatste de verse peper en 1 theelepel balsamico toe.

De oven op grilstand voorverwarmen en de sneetjes brood met de gemalen kaas alvast laten smelten.

4 grote ovenbestendige soepkommen over een bakplaat verdelen. Elke kom voor 2/3 met de hete soep vullen en daarop 1 sneetje brood leggen. Elk sneetje met een beetje paprikapoeder bestrooien of met verse kruiden.

Een aantal minuten grillen tot de kaas gesmolten is. Direct serveren.

Smakelijk eten

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email