Heerlijk mals en slank draadjesvlees

7 mei 2014

Dit heerlijke gerecht is niet alleen heerlijk en zeer geschikt als je op je lijn wilt letten maar dit gerecht is ook zeer geschikt voor kinderen. Ze zullen het heerlijk vinden.

Benodigdheden:

  • 750 gram extra magere runderlappen of runderriblappen
  • 1 eetlepel boter of kokosolie
  • 3 klein gesneden teentjes knoflook
  • 4 uien (grof gesneden)
  • 250 grof gesneden champignons
  • 2 eetlepels volkorenbloem of speltmeel
  • 1/4 bouillonblokje
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 flesje bruin bier
  • 2 laurierblaadjes
Nodig: ovenvaste braadpan
Bereiding:
Warm de oven voor op 140 graden. Snijd het vlees in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Bak de ui samen met de knoflook in de boter in de pan. Voeg na ongeveer 1 minuut het klein gesneden  vlees toe en de champignons toe. Voeg na enkele minuten de bloem toe en bak dit alles nog ongeveer 1 minuut. Voeg daarna het bier, de azijn, het bouillonblokje, het water en de laurierblaadjes toe en laat 3 minuutjes koken. Zet de pan voorzichtig in de oven en laat het vlees hier ongeveer 4 uur in garen. Roer af en toe door en voeg als het vlees te droog wordt wat kokend water toe. Neem het vlees na 4 of 5 uur uit de oven.
Zalig samen met peultjes, zilvervliesrijst of frietjes uit de oven.
Smakelijk eten.
Mylène Ruyters

Weetje: Gerechten die met bier bereid zijn en lang gesudderd hebben kun je met gerust hart ook aan kinderen geven.

 

 

Print Friendly, PDF & Email