Greet Berghuis, Zuid-Holland

Mijn naam is Greet Berghuis, gediplomeerd (orthomoleculair) gewichtsconsulent en apothekersassistente.

Al vanaf mijn 17e jaar werk ik in de gezondheidszorg. Door overgewicht in mijn pubertijd ben ik veel gaan nadenken over gezondheid en gezond gewicht.

Nu, vele jaren verder, ervaringen rijker en zoveel gesprekken met cliënten en patiënten verder, kan ik mijn persoonlijke conclusie trekken dat over- en ondergewicht vaak een symptoom is van stofwisselingsproblemen. Net als zoveel voorkomende andere symptomen als hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn, benauwdheid, slaap problemen en huid aandoeningen.
Deze stofwisselingsproblemen kunnen het gevolg zijn van persoonlijke omstandigheden, stress, medicijngebruik, verkeerde voeding, E-nummers.

Helaas is gezond zijn niet altijd even vanzelf sprekend en zakt de moed je soms in de schoenen als je je verdiept in de diverse medische en niet medische adviezen. Toch ben ik van mening dat de grondbeginselen van gezond zijn voor iedereen haalbaar en toepasbaar zijn.
De nadruk leg ik hierbij niet zozeer op gewicht maar op gezondheid en het “lekker in je vel zitten”. De ideale normen volgens de media, vooral ook de misleidende berichten die zij verspreiden en de hoge eisen die zij stellen zijn zeer verwarrend. Een gezond lichaam krijgt naar mijn ervaring een bijpassend gezond gewicht.

Liever kijk ik met u naar de mogelijke oorzaken van uw gewichtsprobleem en de beste behandeling daarvan. Samen met u maak ik een plan op maat, volledig afgestemd op uw situatiemogelijkheden. Gewicht, voeding en omstandigheden zijn tenslotte zeer persoonlijk.

Ook geef ik u belangrijke en praktische tips voor beweging, boodschappen doen, voorkomen van ziekten, voeding voor het gehele gezin, dagindeling.

De combinatie van orthomoleculair gewichtsconsulent, apothekersassistent en ervaring in het ziekenhuis (opname- en ontslaggesprekken met o.a. oncologie- en obesitas patiënten), maakt dat mijn visie breed en realistisch is. Ik heb niet alle antwoorden en pasklare oplossingen maar heb wel veel kennis die ik met resultaat toepas.

Graag wil ik uw vertrouwen winnen en u eens te woord staan.

Matse advies voor gezonde voeding

Greet Berghuis  
Scheltuslaan 221
2273 DN Voorburg (Zuid-Holland)
06-43124679