Goulashsoep

2 februari 2017
Goulashsoep
Soep: Als voorgerecht, lunch of als avondmaal. Er is geen makkelijkere manier om aan je dagelijkse portie groente te komen dan met een warme kop soep. goulashsoep light
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 grote uien (gesnipperd) (300 gram)
  • 400 gram magere runderlappen (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 groene paprika (in reepjes)
  • 2 rode paprika’s (in reepjes)
  • 250 gram voorgekookte krieltjes
  • chilipeper
  • zout en peper
  • 1/2 eetlepel maizena gemengd met een beetje water

Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en fruit de ui circa 2 minuten aan. Voeg de runderlappen, de knoflook en het paprikapoeder toe en bak het geheel circa 4 minuten verder tot het vlees een mooie bruine kleur krijgt.

Blus het geheel af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes, de paprika, de tomatenblokjes en de krieltjes toe en laat de soep ruim een uur zachtjes koken. Breng op smaak met de chilipoeder, een beetje zout en peper.

Eet smakelijkgoulashsoep

Print Friendly, PDF & Email