Gezonde en slanke kwarktaart

21 maart 2013

Gezonde kwarktaart voor speciale gelegenheden.

Ik ben gek op kwarktaart en hoewel de naam anders doet vermoeden bevat kwarktaart veel kcal door de slagroom en de bodem. Hoewel ik niet gek ben op bakmixen, vaak smaakt het toch minder lekker en is het toch minder gezond dan wanneer je het zelf maakt, is deze kwarktaart een goed en slank idee.

Hoe maak ik dan kwarktaart?

Ik vervang de slagroom door dezelfde hoeveelheid yoghurt. Dus ik mix de taartmix met kwark en yoghurt. Om de mix schuimig en luchtig te houden mix ik deze een paar minuten langer dan aangegeven staat.

De bodem maak  ik ook anders. In plaats van 60 gram boter neem ik 10 gram gesmolten boter en voeg daar 2 eetlepels aardbeienjam aan toe. Probeer maar eens! De bodem lukt zo net zo goed en is heerlijk én je bespaart heel wat kcal.

Eet smakelijk!!

Mylène Ruytersgezonde kwarktaart GCN

Print Friendly, PDF & Email