Gepocheerd ei op een Italiaanse salade

23 april 2017

Gepocheerd ei op een Italiaanse salade

bij nodigheden voor 4 personen:

  • 4 verse eieren
  • 2 liter water
  • 2 dl natuur azijn
  • zout
  • 150 gram rucola
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gram spekjes
  • 200 gram buffelmozzarella
  • pijnboompitjes
  • sesamolie
  • balsamico azijn

 

1. doe het water in een ruime pan en breng deze aan de kok samen met de natuur azijn en zout.

2. bak de spekjes uit en krokant in een koekenpak en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapier.

3. was de rucola leng deze aan met wat sesamolie en balsamico azijn. en verdeel de sla over de borden.

4. snij de tomaten in parten en de rode ui in ringen en verdeel deze netjes over de rucola.omelet salade

5. de buffelmozzarella verdelen over de salades en strooi daarna de spekjes en pijnboompitjes erover.

6. als het water aan de kook is het vuur zacht zetten. het water mag niet koken maar moet net tegen de kook aan blijven. breek de eieren in een kopje (per stuk) en laat deze voorzichtig in het water glijden. gebruik alleen echt verse eieren anders loopt het eiwit meteen teveel uit.

7. vorm met 2 lepels het eiwit mooi om de dooier heen en laat het ei 3 tot 4 minuten pocheren.

8. schep de eieren er met een schuimspaan uit en laat ze even uitlekken.

9. leg de eieren op de salade en doe er eventueel een snufje zout op.

10. besprenkel naar smaak nog wat sesamolie en balsamico azijn over de salade.

Eet smakelijk!

Dimitry Beeke

Healthymetdimitry

 

 

Print Friendly, PDF & Email