Gehaktschotel (voor 2 personen) met veel groenten

9 maart 2016

Gehaktschotel (voor 2 personen) met veel groenten

Happy tuesday schotel. Dit eenvoudige doch gezonde gerecht valt ook goed in de smaak bij kinderen.Tauge los

Ingrediënten:

200 gram tartaar
250 kastanjechampignons
200 gram taugé
250 gram witte kool
1 rode ui
1 rode paprika
1 theelepel drinkbouillon (opkikker)
2 eetlepels water
½ theelepel sambal
beetje kerriepoeder

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijdt de paprika en de witte kool in stukjes. Was de taugé en dep deze goed droog. Snijdt de champignons in plakjes. Maak in een pan de drinkbouillon en het water warm. Voeg de tartaar toe en maak de tartaar “klein” met een houten spatel. Voeg de ui en de paprika toe en voeg na ongeveer vijf minuutjes roeren de taugé en de witte kool toe. Strooi er wat kerriepoeder overheen en blijf goed doorroeren. Voeg als laatste de champignons en de sambal toe en laat nog ongeveer 10 minuutjes smoren.

Lekker met zilvervliesrijst of mihoen.

Eet smakelijk.

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email