Garnalenspiesjes met aardappeltjes in de schil

14 september 2015

Slank en makkelijk gerecht als je snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel wilt zetten. Bovendien is dit een prachtig gerecht om te zien.

Ingrediënten:

  • 500 gram kleine aardappeltjes in de schil of krieltjes
  • 2 grote tomaten of 4 kleine
  • 400 gram grote garnalen (gamba’s of reuzengarnalen) uit de diepvries of vers
  • eventueel een paar olijfjes
  • 1 gepeld knoflookteentje

Bereidingswijze:

  • Was de aardappeltjes, halveer ze en kook ze in 10 minuten beetgaar.
  • Bak de aardappeltjes in tien minuten goudbruin in een klein beetje olijfolie.
  • Snijd de tomaten in partjes en de olijfjes in kleinere stukjes.
  • Rijg de garnalen aan satéprikkers.
  • Bak de garnalenspiesjes samen met de knoflook ongeveer twee minuten op hoog vuur in een koekenpan met een beetje olie.
  • Bestrooi de aardappels met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Roer ook de tomaten en olijven erdoor.
  • Maak af met de garnalenspiesjes.

Smakelijk eten

Print Friendly, PDF & Email