Slank en makkelijk gerecht als je snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel wilt zetten. Bovendien is dit een prachtig gerecht om te zien.
Ingrediënten:
- 500 gram kleine aardappeltjes in de schil of krieltjes
- 2 grote tomaten of 4 kleine
- 400 gram grote garnalen (gamba’s of reuzengarnalen) uit de diepvries of vers
- eventueel een paar olijfjes
- 1 gepeld knoflookteentje
Bereidingswijze:
- Was de aardappeltjes, halveer ze en kook ze in 10 minuten beetgaar.
- Bak de aardappeltjes in tien minuten goudbruin in een klein beetje olijfolie.
- Snijd de tomaten in partjes en de olijfjes in kleinere stukjes.
- Rijg de garnalen aan satéprikkers.
- Bak de garnalenspiesjes samen met de knoflook ongeveer twee minuten op hoog vuur in een koekenpan met een beetje olie.
- Bestrooi de aardappels met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Roer ook de tomaten en olijven erdoor.
- Maak af met de garnalenspiesjes.
Smakelijk eten