Een lekker in je vel recept voor een lasagneschotel met stukjes tonijn

22 januari 2013

Een lekker in je vel recept voor een lasagneschotel met stukjes tonijn. (Door Esther)

De bereidingstijd bedraagt totaal 40 minuten (waarvan 30 minuten oventijd). De hoeveelheden en het gerecht zijn voor vier personen.

–    Lasagnaschotel met stukjes tonijn –

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tonijn (liefst op waterbasis ivm bechamelsaus)
  • 1 pot rode pastasaus
  • 1 zakje bechamelsaus maar je kunt deze ook makkelijk zelf maken
  • 500 ml magere melk (ivm al bechamelsaus)
  • 200 gram lasagnebladen,wit of groen
  • Zakje 30+ geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet ovenschaal dun in met olijfolie
  3. Snijd de courgettes in plakjes en roerdbak deze ong 4 minuten.
  4. Voeg de pastasaus en de uitgelekte tonijn toe en warm deze ong 2 minuten mee.
  5. Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of je maakt deze zelf.
  6. Begin met eerst een laagje tomatensaus in de ovenschaal te scheppen en doe dit dan om en om: de lasagnebladen, laagje saus  erop etc.
  7. Eindig met een laag tomatensaus en daaroverheen de bechamelsaus.
  8. Bestrooi met kaas en laat het gerecht in de oven in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin worden.

Eet smakelijk!

lasagnabladen van gcn

Print Friendly, PDF & Email